maanantai 1. syyskuuta 2014

Yksityiskohtien hiominen tuo tulosta

Andre Agassi on yksi vanhoja suosikkiurheilijoitani. Minulla on edelleen käytössä vuoden 2001 US Open t-paita, jossa on Agassin kolme hiustyyliä ja erilaisia tietoja hänen urastaan.

Agassin elämänkerta (2010) on myös mielenkiintoista luettavaa. Kirja piirtää kuvan paitsi intohimoisesta urheilijasta, myös henkilöstä, joka teki töitä jokaisen yksityiskohdan parantamiseksi. Kirjassa kuvataan mm. usean eri urheilujuoman nauttiminen ennen tärkeää ottelua.

Olen huomannut saman yksityiskohtien hiomisen avaimeksi laajemminkin huippu-urheilun ja työelämän menestykseen. Huiput erottaa hyvistä tekijöistä yksityiskohtiin panostaminen. Itse olen havainnut kuitenkin tärkeäksi pitää tietty tasapaino "ison kuvan" ja yksityiskohtien välillä.

Pelkkä yksityiskohtien hiominen voi mennä "hifistelyksi", jos isot linjat eivät ole kohdallaan. Ennemmin voisi sanoa, että urheilijoilla (ja yleensäkin ihmisillä), joilla perustekeminen on hyvällä tasolla, panostaminen yksityiskohtiin saattaa tuoda yllättäviä tulosparannuksia.