lauantai 2. elokuuta 2014

Treenivuoden syyskausi alkaa

Perinteisen harjoittelujaksotuksen mukaan elokuun alku merkitsee pikaluistelussa syyskauden alkua. Perusharjoittelukaudesta siirrytään lajiharjoitteluun ja monilla tehot kasvavat. Muita lajeja harrastaville nuorille elokuu on hyvä aika tulla mukaan pikaluisteluharjoitteluun.

Kauden vaihtuessa myös ISU julkaisi ensi kauden kansainvälisen kilpailukalenterin, ja myös luistelumaajoukkueen asiat alkavat selkiytyä. Olympiavuoden aikana korostui yksilöllisyys ja olosuhteiden räätälöinti mitalitoivoille. Nyt palataan yhteisöllisyyteen ja yhdessä tekeminen korostuu aikaisempaa enemmän. Yhteisöllisyys näkyy valmentajatiimin toimintamallissa, jossa kolmikko Pasi Koskela, Tuomas Nieminen ja Jason Andberg toimivat tiiviissä yhteistyössä. Leirityksessä yhteinen tekeminen näkyy niin, että syksyn jääleirit on aikataulutettu ISU-leirien yhteyteen kaikille maajoukkuetasoille. Toivottavasti nämä toimet osaltaan nostavat joukkuehenkeä, ja näkyvät myös tuloksissa.

Itselläni lomat alkavat olla takanapäin. Yksi oma urheilusaavutus tuli tänään kirjattua. Pyöräilin vajaat 60 km ensi kertaa 30km/h keskivauhtia vaihtelevassa maastossa. Syketasokin pysyi tiukan aerobisena eli 137 lyöntiä/min. Kesä on ollut hyvää aikaa oman kunnon nostamiselle  kevään sitkeiden flunssien jälkeen.