maanantai 11. elokuuta 2014

Berliinin halli vetää suomalaisia

Berliinin pikaluisteluhalli SportForum on viime vuosina vetänyt suomalaisia luistelijoita, kun Suomessa olosuhteet eivät ole mahdollistaneet jääharjoittelua. Varsinkin lokakuu on ollut suosittu kuukausia järjestää leirejä Berliinissä.

Laskeskelin, että Berliinissä oli viime kaudella lähes sata suomalaista ja majoitusvuorokausia tuli lähes 1000. Maajoukkueen kärkiluistelijoiden lisäksi Berliinissä jään liukkautta käyvät kokeilemassa B-maajoukkueen ja nuorten maajoukkueen luistelijat, ja seuroista ainakin Seinäjoki, Helsinki ja Jyväskylä, ja ovat valkeakoskelaiset ja porilaisetkin tainneet Berliinissä käydä. Esimerkiksi Helsingin Luistinkiitäjistä Berliinissä oli viime vuonna yli 30 hengen joukko, ja tänä vuonna näyttää jälleen syyslomaleiri keräävän suosiota.

Berliiniin vetää (paitsi se, ettei Suomessa ole olosuhteita) kohtuuhintaiset lennot (200 euroa tai alle), kätevä matka (2 h lento ja 30 min. taksimatka), edulliset hotellit ja SportForumin jäävuorot, joilta löytyy tilaa kaikille. Viikonloppuisin on lokakuusta alkaen vielä lähes joka lauantai kisoja, joihin pääsevät myös muut kuin huippuluistelijat mukaan.