torstai 30. tammikuuta 2014

Hamarin pikaluisteluhallissa


Tässä blogissa on aiemmin kuvattu harjoittelua ja kilpailua useassa eurooppalaisessa hallissa (Inzell, Erfurt, Berliini) ja hyvillä ulkojäillä (Collalbo). Norjan Hamar kuuluu tähän joukkoon hyvänä harjoitus- ja kilpailukohteena, joten tässä perustietoa harjoittelusta ja kilpailusta Hamarin hallissa.
Norjaan pääsee lentäen tai autolla. Hamar sijaitsee tunnin junamatkan päässä Oslosta (junalippu yhteen suuntaan 160 kruunua eli n. 24,50 euroa) ja 550 km Tukholmasta autolla. Juna lähtee suoraan Oslon lentokentältä ja on siksi kätevä. Junia menee noin kerran tunnissa. Hamarissa kaikki on kohtuullisen kävelymatkan päässä ja siksi omaa autoa ei tarvitse.

Majoittumiseen Hamarissa on useita hotelleja ja Vikingskipet-hallin vieressä motelli.  Viimeksi asuimme Scandicissa, joka maksoi ennakkoon maksettuna n. 100 euroa/yö kahdelta hengeltä. Majoituspaikat löytyvät hyvin internetin hakupalveluista. Ruokapaikkoja on runsaasti ja eri tasoisia. Perustasoinen ruokailu maksaa 12-20 euroa eli enemmän kuin Suomessa, ja lasku nousee helposti, jos juo muuta kuin jäävettä.
Pikaluisteluhallissa on päivittäin hyvin vuoroja klo 8 - 18 (iltavuorot on usein seuralle varattuna). Jos norjalaisia maajoukkueluistelijoita on leirillä, heille on varattu omat vuorot, mutta muuten vuoroja on pitkin päivää. Päivälipun hinta on 90 kruunua eli n. 12,50 euroa, ja myös katsojien/valmentajien täytyy maksaa erikseen (40 kruunua). Maksaminen on helppoa ja se tapahtuu hallin vastaanotossa (luottokorttikin käy). Radan ali menee tunneli, ja luistimet puetaan yleensä radan keskikentällä (kuten monissa muissakin halleissa). Hallilla on luistintarvikkeiden kauppa, jossa on mukavasti erilaista luistelutavaraa.
Hamarissa järjestetään useita kertoja vuodessa Norges Cup -kilpailusarjaa, johon myös kv. osanottajat ovat tervetulleita. Ilmoittautumistietoja kannattaa katsella Norjan luisteluliiton sivuilta. Vuodenvaihteessa tai loppiaisena hallissa järjestetään suuri juniorikilpailu Hamarlekene