torstai 30. tammikuuta 2014

Berliinin pikaluisteluhalli


Useista eurooppalaisista pikaluisteluradoista on tällä palstalla ollut matkakertomus, mutta Berliinin hallista sellaista ei ole vielä ollut. Nyt tilanne korjautuu. Berliinin SportfForum -halli sijaitsee Hohenschönhausen -kaupunginosassa entisessä Itä-Berliinissä. Halli on rakennettu jo 1980-luvun lopulla, mutta sitä on sen jälkeen säännöllisesti korjattu. Suomalaisille halli on tuttu kohde, ja suosittu leiri- ja kisapaikka.

Hallilla ei ole virallisia sivuja, mutta parhaiten sen toiminnasta saa tietoa osoitteesta http://www.eisschnelllauf-in-berlin.de/. Osoitteestä löytyy ohjeet (saksan kielellä) siitä, miten ilmoittaudutaan etukäteen harjoitusvuoroille, kisakalenteri ja kisojen ilmoittautumislomake.
Harjoittelu Berliinissä on maksullista ja maksu on ollut noin 10 euroa / päivä. Harjoittelijoiden tulee etukäteen lähettää sähköpostia <ottmar.trittel@seninnsport.berlin.de> ja huolehtia paikan päällä, että maksut tulee maksettua. Radan vuoroilla käy yleensä ainakin kerran päivässä laitoksen johtaja keräämässä ryhmiltä harjoitusmaksuja, mutta parasta on sopia ajankohta etukäteen.

Kilpailuja on yleensä lauantaisin ja niihin pääsevät ulkomaalaiset hyvin mukaan.

Berliiniin pääsee kohtuuhinnalla lentäen Finnairilla ja Air Berliinillä. Tegelin lentokentältä taksimatka maksaa n. 30-35 euroa. Julkisilla kulkuneuvoilla kannattaa mennä ensin Alexanderplatzille ja sieltä raitovaunuilla nro 5 tai 6 Hohenschönhauseniin.
Hotellivaihtoehtoka Berliinissä on useita. Varsinkin juniorijoukkueiden suosiossa on ollut hotelli Kolumbus (http://www.hotel-kolumbus.de/), josta on radalla vähän yli 1 km.