maanantai 30. kesäkuuta 2014

Short track Kisakalliossa

Eilen oli short track -treenit Kisakallion urheiluopistolla. Kisakalliossa on ainoat Suomessa olevat suojapatjat short track -luistelua varten. Luisteluliiton patjojen siirtäminen kaukaloon ja kaukalosta otti sopivalla porukalla 5-10 minuuttia. Mukana oli myös vesisanko, jolla levitettiin vettä jäälle kesken treenin, ja näin saatiin jää pysymään hyvässä kunnossa koko vuoron ajan.

Luistinkiitäjät hankki keväällä kymmenen paria short track -luistimia ja kun vielä muutamilla oli omia luistimia, jäälle saatiin toistakymmentä luistelijaa. Kisakallio järjestää heinäkuussa myös kansainvälisen leirin short track -luistelijoille

Pikaluistelijoiden short track -treeneissä olennaista on keskittyä hyvään kaarretekniikkaan. Sitä haetttiin eri vauhdeilla aina kolme minuuttia kerrallaan. Kokemukset olivat sen verran hyviä, että viikottainen vakiovuoro on jo haussa.

Itselläni oli takareisi kipeänä. Lauantaina meni maastopyörälenkki niin hyvin, että innostuin vielä illalla juoksemaan reipasvauhtisia intervallivetoja (400/400). Seurauksena oli kramppi takareiteen ja parin päivän ontuminen. Oppia ikä kaikki - hyvien treenien jälkeen pitää malttaa levätä.