torstai 30. lokakuuta 2014

Junioreiden MM-kisat 2017 Helsingissä

Kansainvälinen luisteluliitto ISU myönsi v. 2017 junioreiden MM-kisat Suomeen ja Helsinkiin. Kisat ovat merkittävä piristysruiske ja mahdollisuus pääkaupunkiseudun pikaluistelulle. Seinäjoella vastaavat kisat on järjestetty 2000, 2005 ja 2011. Tällä kertaa Seinäjoella suunnitellaan radan remonttia, joten mahdollisuus aukesi Helsingille.

Oulunkylässä ISU:n arvokisoja on viimeksi järjestetty 1990-luvun lopulla (aikuisten EM-kisat). Tällä kertaa kisojen pitopaikasta kisasivat Helsingin kanssa Innsbruck ja Baselga di Pine, joissa molemmissa erilaisia arvokisoja on järjestetty viime vuosina. Helsingin kisat osuvat Suomen 100-juhlavuoteen, ja samana vuonna on myös taitoluistelun MM-kisat Helsingissä.

Junioreiden MM-kisat on erinomainen ikkuna pikaluistelun tulevaisuuteen. Aikaisemmissa Suomessa järjestetyissä kisoissa ovat olleet mukana tulevat olympiavoittajat ja maailmanmestarit. Kisat on myös mahdollista järjestää taloudellisesti kannattavasti, kun ISU tukee järjestämisessä. Kisat eivät edellytä merkittäviä julkisia panostuksia, mutta toivottavasti jo tällä hetkellä suunnitelmissa olevat parannukset Oulunkylän ajanottoon, tulostauluun ja kaarresuojiin saadaan toteutettua ennen kisoja.