sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Sotsissa

Viime viikonloppuna oli mahdollisuus olla mukana Sotsin olympiatunnelmissa. Sotsin pikaluisteluhalli Adler Arena oli Mustanmeren rannalla ns. Coastal Cluster - kisakylässä. Kisojen jälkeen hallista tulee messuhalli. Alueella oli olympialaisia varten useita jäähalleja, tulevia jalkapallon MM-kisoja varten jalkapallostadion ja valmis F1-moottorirata katsomoineen.

Pikaluisteluhalli oli olympiamittoihin rakennettu eli katsomo-, aula- ja oheistilat olivat muhkeat. Itse pikaluistelurata ei juurikaan poikennut monista vastaavista halliradoista. Ehkä silmiinpistävää oli nykyään normaalina pidetyn ilmamassan kiertämään laittavan ilmastoinnin puuttuminen. Ehkä siitä syystä halli ei nopeudessaan yllä edes aivan eurooppalaisten hallien kärkeen.

Suomalaisittain kisat olivat vähän alavireiset, ja koko kauden odotettua huippuvirettä ei pojilta löytynyt. Tammikuun flunssat olivat ilmeisesti vieneet parhaan terän nousukunnolta. Hollantilaiset juhlivat, ja maan suosittu kuningaspari osallistui juhlintaan täysin rinnoin. Stadionilla oli 500 m kisan aikana satakunta suomalaista, ja Suomen lippua oli heiluttamassa myös presidentti Sauli Niinistö.