maanantai 23. helmikuuta 2015

Varsovassa

Varsovassa oli viikonloppuna junioreiden MM-luistelut. Suomesta oli kisoissa viiden luistelijan ja yhden valmentajan joukkue. Viikonloppu oli vähän alavireinen, kun puolet joukkueesta joutui jättämään kisan kesken sairauden vuoksi ja toinenkin puoli oli sitä mieltä, että parannnettavaa jäi. Positiivisena havaintona oli se, että aivan terävin kärki menee kovaa, mutta sen jälkeen tulee porukka, jonka kanssa suomalaisjuniorit normaalipäivänä kisaavat tasapäisesti.

Varsova osoittautui viehättäväksi suurkaupungiksi, joka on viime vuosina kehittynyt kovasti. Kisarata on Stegnyn kaupunginosassa noin 7 km keskustasta etelään. Keskustahotellista sinne pääsi kätevästi 20 min. bussimatkalla. Joukkueet olivat majoittuneet radan lähelle. Alue itsessään on karu 1970-luvulla rakennettu betonilähiö.

Pikaluistelurata oli toimiva 400 metrin ovaali, jonka keskellä oli kaksi kaukaloa/luistinrataa, ja keskelle meni tunneli. Radan yhteydessä oli nuorisohotelli "hostel", joka oli jo parhaat päivänsä nähnyt. Kisajärjestäjät olivat tuottaneet radalle ison videotaulun ja kunnon suojapatjat. Molemmat näyttivät kisoja varten vuokratuilta.

Kisaturistin näkökulmasta palveluja olisi voinut parantaa. Nyt vieraat pääsivät vain takasuoran katsomoon, ja katsojille ei tarjottu mitään palveluja. Vaikka katsojia ei ollut kuin parisataa (josta puolet ulkomaisia vieraita), jotain myyntiä olisi voinut olla tarjolla. Se ei toki häirinnyt tiukkojen parikamppailujen seuraamista.