keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Luisteluliiton puheenjohtajalla viimeinen vuosi edessä

Luisteluliittoa kuusi vuotta luotsanneen Pertti Niittylän oli määrä jättää paikkansa viikonloppuna. Pertin tilalle piti valita liiton syyskokouksessa uusi puheenjohtaja. Pertti päätyi kuitenkin jatkamaan vielä yhden vuoden

Niittylän tähänastiseen kuusivuotiskauteen mahtuu hienoja luisteluhetkiä, mutta myös muutamia pettymyksiä. Pekka Koskela ja Mika Poutala ovat olleet uransa huipulla ja media on ollut kiinnostunut lajista. Kansainvälinen luisteluliitto lähti tukemaan nuorten ISU-projekteja, ja pikaluistelu palasi TV-lajiksi. Maajoukkueen toiminta on muuttunut yhä ammattimaisemmaksi.

Liiton talous on viime vuodet ollut niukalla pohjalla ja monien seurojen toiminta heikoissa kantimissa. Tästä johtuen tai sen seurauksena tekijöistä on ollut pulaa, ja isot hankkeet ovat edenneet pienin askelin. Sotsin ympärillä pyöri myös kritiikkiä, jota lajin ympärillä ei muutamaan vuoteen ole ollut.

Viimeiseltä vuodelta toivoisi uudistuksia näihin hitaasti edenneisiin asioihin. Luisteluliiton hallinnossa on seuraavan parin vuoden aikana edessä uudistustaminen, jota puheenjohtajan odotetaan vetävän. Samaan aikaan maajoukkueessa on käynnissä sukupolvenvaihdos ja isot hankkeet kaipaavat sitä, että rivit pysyvät yhtenäisinä.