sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Inzellin suojapatjoja täyttämässä

Helsinkiin hankittiin kesällä pikaluisteluradan käytetyt suojapatjat Inzellistä. Inzell hankki halliin uudet patjat, ja vanhoja tarjottiin Oulunkylään sopuhintaan. Patjat ovat tarpeen v. 2017 junioreiden MM-luisteluja varten. Sääntöjen mukaan koko 400 m rata pitää olla reunustettu suojapatjoilla, jotka ehkäisevät loukkaantumisia kaatumistilanteissa.


Tänään oli Oulunkylässä patjojen ensimmäinen koetäyttö. Patjoja on yhteensä n. 50 kpl, ja ne painavat tyhjinä n. 4000 kg. Yhden patjan täyttöön kuluu aikaa n. 8-10 minuuttia, mutta kun sähköllä toimivia kompressoreita on neljä, kaikkien patjojen täyttöön kuluu aikaa vajaat 2½ h. Tämä ainakin laskennallisesti ja kokekäytön tarkoituksena oli varmistua, että kaikki toimii.


Koekäyttö oli sillä tavalla onnistunut, että kaikki neljä kompressoria toimivat, ja saimme puolen tusinaa patjoja koetäytettyä. Hommaan täytyy hankkia jatkojohtoja, letkunpätkiä, tiivisteitä ja välikappaleita, mutta tammikuun SM-kisoihin suunniteltua "todellista" täyttöä varten valmiudet ovat hyvät. Patjojen tyhjennys on sitten oma urakkansa, Siihen kuluu vähintään saman verran aikaan kuin niiden täyttöön.