keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Miten suomalaisen huippu-urheilun tulokset paranevat?

Viime  vuodet on keskusteltu julkisuudessakin suomalaisten huippu-urheilumenestyksestä tai menestymättömyydestä. Samalla on käyty keskustelua keinoista, joilla menestystä voitaisiin parantaa. Pikaluistelu on ollut mjukana tässä keskustelussa.

Itselläni on ollut muutama yksinkertainen teesi. Ensimmäinen teesini on auttaa mahdollisimman monta urheilijaa harjoittelemaan parhaassa seurassa, parhaissa olosuhteissa ja parhailla välineillä. Itse uskon myön siihen, että katseen suuntaaminen Suomen ulkopuolelle auttaa menestykseen.

Toinen teesini liittyy harjoitusmääriin. Jos tutkimusten mukaan useimmat huipulla olevat urhelijat harjoittelevat 20-25 tuntia viikossa, tällaisia harjoitusmääriä harjoittelevien urheilijoiden määrän seuraaminen ja määrän lisääminen johtaisi vääjäämättä tuloksiin.

Kolmas teesini on hyvin yksinkertainen. Kun lähes 80% suomalaisista edustusurheilijoista vastaa kyselyissä kärsivänsä tuloksentekokykyä häiritsevistä terveysongelmista, suomalaisurheilijoiden terveysongelmien puolittamisella olisi jo lyhyellä tähtäimellä merkittävä vaikutus.