sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Viking Race hyvissä tunnelmissa

Viking Race -kilpailu Hollannin Heerenveenissä päätti taas nuorten kv. kilpailukauden. Epäviralliseksi EM-kisaksikin tituleerattu perinteinen hallikisa keräsi taas 12 maan parhaat nuoret pikaluistelijat. Sarjoja oli perinteiseen tapaan kuusi (D1, D2, C1, C2, B1, B2), ja nuoret asuivat paikallisissa perheissä.

Suomalaiset olivat hyvin esillä kisoissa, ja menestys oli parempaa kuin koskaan. Aikaisemmin yksittäiset luistelijat ovat napsineet mitaleja ja muutama luistelija on sijoittunut kymmenen joukkoon. Tällä kertaa matkamitaleja napsi kolme nuorta (Samuli Suomalainen, Juho-Jaakko Yli-Ilkka ja Tuomas Rahnasto) ja yksi luistelija oli lähellä mitalia (Jesse Nieminen), ja heidän lisäkseen kaksi luistelijaa oli kymmenen joukossa (Antero Eskola ja Katriina Keski-Opas 500 m). Samuli ja Tuomas ottivat yhteispisteissä sarjojensa (B2, C2) pronssia.

Kaikenkaikkiaan suomalaisnuorten tuntuma ikäluokkien kärkeen on parantunut, ja nekin, jotka eivät tällä kertaa olleet aiva kärkisijoilla, tekivät komeita omia ennätyksiä.