maanantai 20. maaliskuuta 2017

Calgaryssa

Kävin lähes 30 vuoden tauon jälkeen Calgaryn pikaluisteluhallissa. Tässä tulee kuvaus siitä, miten Calgaryn hallissa kilpaillaan ja harjoitellaan.

 Calgaryyn pääsee Suomesta lentäen parhaiten Frankfurtin, Amsterdamin tai Lontoon kautta. Matkaan saa varata koko päivän eli 15-18 h. Matkan hinta on 600-800 euroa turistiluokassa, jos on ajoissa liikkeellä. Viime hetken lipuista voi joutua maksamaan reilusti yli 1000 euroa.

Majoituspaikaksi radalta suositellaan Hotel Almaa tai Hotel Village Park Inniä. Ne molemmat on kohtuuhintaisia, ja kävelymatkan päässä radalta. Almasta matkaa on vain muutama sata metriä. Calgaryssa on kuitenkin laaja kirjo majoitusmahdollisuuksia. Itselläni oli jälkikasvun kanssa pieni kaksio AirBnB:n kautta kävelymatkan päässä radalta ja ison osotoskeskuksen vierestä. Meille valinta osoittautui onnistuneeksi.

Lentokentältä majapaikkaan on taksilla n. 30 minuuttia. Meillä oli auto vuokrattuna ja se lisäsi asuinmukavuutta, kun saattoi vähän liikkua ja tutustua kaupunkiin. Calgaryssa on yli miljoona asukasta, ja se leviää laajalle itse ydinkeskustan ympärille.

Calgaryn rata sijoitsee Calgaryn yliopiston alueella ja sinne on helppo löytää joko autolla tai julkisilla liikennevälineillä. Radalla on päivittäin harjoitusvuoroja yleensä klo 9 - 17 välisenä aikana eri tasoisille luistelijoille. Harjoitusvuorot maksetaan radan vastaanotossa. Kertamaksu on kallis (n. 20 euroa), mutta viikkolipulla hinta putoaa merkittävästi. Rata on hyvin varustettu eli siellä on juoksurata, spinningpyöriä ja kuntosali oheistreeneihin.

Kilpailuja Calgaryssa on pitkin kautta. Tunnetuimmat ovat kuitenkin kauden päättyessä Olympic Oval Finale -kisat. Kisoista saa tietoa hallin sivuilta, joilta löytyy muutenkin kaikki tarpeellinen, ja ainakin isoimpiin kisoihin myös osanottomaksut voi maksaa netin kautta.