sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Clas Thunbergin muistokisoista jäi positiivinen kuva

Viikonloppuna kisattiin Clas Thunbergin muistokisat Oulunkylässä. Osanottajia oli todella runsaasti eli yli 110. Kisat oli samalla mastereiden SM-kisat, nuorten Viking Race -katsastus, ja kisa pääättyi uuteen yhteislähdön SM-kisaan.

Kilpailuja seuratessa vahvistui taas, että luistelutekniikka on keskimäärin parantunut. Hyvällä tekniikalla luisteltiin pikkujunioreista mastereihin, ja se näkyi myös tulostasossa. Hyvä sää ja jää auttoi monia ennätysparannuksiin. Illaksi luvattu sakea lumipyry alkoi vasta yöllä ja sekoitti järjestelyjä vasta ratamaratonilla sunnuntaiaamuna.

Kisojen järjestäjien kannalta suurimpia haasteita ovat kvartettilähtöjen ajanoton ja kierroslaskennan toimiminen. Nyt molemmat toimivat sujuvasti, mutta toki toiveissa on edelleen sellainen ajanoton tulosohjelma, joka kirjaisi kvartettien tulokset ja väliajat suoraan tuloksiin. Patjojen järjestäminen radan varteen on aina iso urakka, ja ilmalla täytettävät patjat olisi iso prannus, jos niiden asennusaika saataisiin lyhyeksi.

Uusi yhteislähtökisa tuntui onnistuneelta ensikokeilulta. Miesten kisassa oli riittävästi osanottajia, jotta välikirit ja loppuratkaisut olivat kiinnostavia. Yleispiirteenä kisa vaatii ehkä vähintään 7-8 hyvätasoista osanottajaa, jotta jännitys säilyisi loppuun asti. Nyt tähän päästiin vain miesten sarjassa.